bireysel-psikoterapi

Bireysel psikoterapi nedir?

Genellikle gündelik hayatın akışına kapılıp çoğu zaman problemlerimizi çözmeyi erteleriz. Bu yüzden bu problemlerimiz birikebilir ve yaşam kalitemizi düşürür, hayattan zevk almamızı engeller. Kişi bu olumsuz davranışların ve psikolojik problemlerden kurtulmak için bireysel psikoterapiye başvurmalıdır.

Uzman bir psikoterapist eşliğinde, danışanın var olan problemlerinin bireysel olarak ele alınarak çözüldüğü bir psikoterapi çeşididir. Her psikoterapist farklı ekollerden yararlanabilir. Bu nedenle tedavinin ne kadar zamanda, nasıl geçeceği ile ilgili belirleyici özellikler bu ekollere bağlı olarak değişmektedir.

Bireysel psikoterapide amacı danışan ve terapist birlikte belirler. Terapinin bazı amaçları vardır. Bu amaçlar duygusal zorlukların üstesinden gelmek, tutumunu davranışını değiştirmek, önemli kararlar almak, kendine güvenin artması, psikolojik bozuklukları yok etmek, kendini daha iyi tanımasını ve anlamlandırmasını sağlamaktır. Kişi kendi iç dünyasına yolculuk yapar ve kendisinde olan psikolojik sorunların giderilmesine olanak sağlar.

Naisa Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi

İletişim Bilgilerimiz

0216 575 68 35

0545 856 80 16

info@naisapsikoloji.com

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Uzmanlarımızdan yardım almak için formu doldurun size ulaşalım.

Gönder

Anksiyete Bozukluğu

Anksiyete kaygı bozukluğu Nedir? Anksiyete,her insan tarafından bazı durumlarda yaşanan bir duygudur. Türkçe’de “kaygı,bunaltı,iç sıkıntısı,stres” gibi sözcüklerle anlatılmaya çalışılmıştır; fakat “korku,endişe bunalım” gibi duyguları da kapsamaktadır. Anksiyetenin amacı,yaşamı uyumlu ve dengeli sürdürmektir;tehlikeli,bilinmeyen,yeni uyaranlardan organizmayı sakınmak,onlarla başa çıkmak,onlara karşı koymak ya da o uyarıdan kaçmaktır.İnsanın gerek bireysel gerekse toplumsal adaptasyonu için belli dozlarda anksiyete gereklidir.Anksiyete,ya içerel…

Devamı

Panik Atak Tedavisi

Panik atak, kişiyi korkuyla kuşatır. Kalp çarpıntısı, ateş basması, titreme, üşüme, hızlı nefes alıp verme, nefes alamama gibi bazı fiziksel belirtiler ve tekrarlayan rahatsız edici düşünceler ortaya çıkar. Tekrarlayan rahatsız edici düşünceler çoğunlukla; ‘ Boğuluyorum’, ‘Ölüyorum’, ‘Kontrolümü kaybediyorum’, ‘ Bayılacağım’, ‘Nefes alamayacağım’ şeklinde ortaya çıkar. Bu ataklar, bazı bireylerde günde birkaç kez görülürken, bazen de…

Devamı

Obsesif Kompulsif Bozukluk

Obsesif Kompulsif bozukluğu yaşayan kişilerin hayatı bir çok alanda sınırlanır. Zamanla yaşadıkları belirtiler nedeniyle hayattan zevk almamaya, ilişkilerini sınırlandırmaya başlarlar. Obsesif düşünceler ; 1) Kişinin kontrolü dışında ortaya çıkan belirgin bir kaygı ve sıkıntıya neden olan tekrarlayıcı ve sürekli düşünceler ya da imajlardır. 2) Düşünceler ya da imajlar gerçek yaşam sorunları dışında da duyulan aşırı…

Devamı

Depresyon Tedavisi

Depresyon, yüzde yüz tedavisi olan bir hastalıktır. Toplumda sık görülen bir hastalık olan depresyonun yaygınlığı yapılan araştırmalara göre %8 ile 12 arasında değişmektedir. Hafif, orta ve ağır düzeylerde görülebilir. Depresyon, depresif, mutsuz bir duygudurum ve ilgi kaybı, zevk alamama belirtileriyle görülmektedir. Bunların yanı sıra depresyon belirtileri kilo kaybı ya da kilo alımının olması, uykusuzluk ya…

Devamı

Depresyona Yakalanma Riski

Bir insanın hayatı boyunca depresyona girme riski yüzde 15 olmakla birlikte, bu oran kadınlarda yüzde 25’e kadar çıkmaktadır. Tüm toplumlarda kadınların depresyon hastalığını yaşama riski erkeklere nazaran iki kat daha fazla olmaktadır. Hormonlara bağlı olarak, gebelik, doğum sonrası ve menopoz dönemleri, kadınların depresyona girme riskini tetiklemektedir. Kısırlık tedavisi (infertilite) gören kadınlarda bu oran iki-üç kat…

Devamı

Psikolojik Travma

Psikolojik Travma Nedir? Beklenmedik bir şekilde gerçekleşen, bugünümüzü etkileyen, yoğun bir şekilde olumsuz duygular yaratan durumlara psikolojik travma denir. Örnek vermemiz gerekirse, , doğal afetler, tecavüz, trafik kazası, fiziksel şiddet gibi olayların yanı sıra aldatılma, aşağılanma, sevilen bir insanın kaybı, çocukluk döneminde babanın evi terk ettiği an da örnek olarak sayılabilir. Her olumsuz olay travma…

Devamı

Panik Atak Nasıl Tedavi Edilir?

Panik atağın tedavi sürecinde sıklıkla karşılaştığımız durum, kişilerin öncelikle hastanelerin acil servislerine başvurmalarıdır. Bu rahatsızlığı yaşayan kişiler fiziksel semptomlar da yaşadıkları için öncelikle hastanelere başvururlar. Burada bu semptomlara neden olabilecek fiziksel bir rahatsızlıklarının olmadığını öğrenirler. Bu noktadan sonra psikiyatriye ve psikologlara yönlendirilirler. Panik atağın tedavisinde temel tedavi psikoterapidir. Eğer kişi çok sık ve şiddetli ataklar…

Devamı

Öfke Kontrolü Terapisi

Öfke anında kişiye her şey kapkara, çok kötü görünür. Karşısındaki kişi, öfkelendiği durum ile ilgili rahatsız edici düşünceler kişinin aklına gelir. Öfkeden kurtulduğunda, bu düşüncelerin geçerli olmadığını, uç düşünceler olduğunu kişi fark eder. Genellikle o anda verdiği tepkilerden sonrasında rahatsız oluyorlar. Hayatımızda birçok stres faktörü olabilir. Bunlar öfke problemine sadece tetikleyici olarak katkıda bulunurlar. Öfke…

Devamı