anaokulu-danismanligi

Kurumsal Anaokulu Danışmanlığı

Ögrenci Gözlem Çalismalari

1-Farkli gelisim özellikleri olan çocuklari ayirt edebilmek ve takip edebilmek için sinif içi gözlemlerin yapilmasini kapsamaktadir.

2- Farkli gelisim gösterdigi düsünülen çocuklarda gelisim testi uygulanir. Sinif içinde farkli davranislari olan çocuklar tespit edilerek gerekli görülen gelisimsel testler uygulanir. Bu testlerin sonuçlarina göre öncelikli olarak aileler ile görüsmeler yapilir. Uygulanacak testler zeka testleri, Gelisim tarama testleri, Dikkat Eksikligi vb.

3- Okulda bulunan çocuklarin aileleri ile görüsmeler yapilir.Hem test sonuçlarina göre, hemde genel olarak soru sormak isteyen, bilgi almak isteyen ailelerle görüsmeler yapilir.

4-  Çocuklarla aylik olarak yapilan uygulamalar

a.Çocugun kendini kabul etmesi; Çocuklarin kendileriyle ilgili ayrintilari bilmesi, kendini tanimasi, sevdigi renkten, yemege dek tercihlerini bilmesi ve bunlari kabul edebilmesiyle ilgili çalismalari içerir. Çocugun ebeveynden ayri bir birey olarak kendi tercihlerine sahip çikabilmesi ve savunabilmesi amaçlanmaktadir.

b.Özgüven Çalismalari; Çocuklarin kendi olumlu özelliklerini bulmalari tesvik edilirken, basarisizlikla karsilastiklarinda tekrar denemelerini engelleyen kendi zayifliklari hakkinda düsüncelerinin degistirilmesiyle ilgili çalismalar içermektedir.

c.Duygularimizi Taniyalim; Çocuklarin kendi duygularini adlandirabilmesi, ifade edebilmesi ve duygularini islevsel sekilde ortaya koyabilmeleri için yapilan çalismalari içermektedir.

d.Çocuklarda Empati; Çocuklarin, diger bireylerin ne hissedigini anlayabilmeleri  ve çevreyle daha uyumlu iliskiler kurabilmeleri amaciyla uygulanan çesitli çalismalardir.

e.Çocugun bedenini tanimasi ve korumasi; Çocuklarin kendi bendenlerinin özel ve kendilerine ait oldugunun ögretilmesi, çevreden gelen ancak çocugun istemedigi “sevgi “ gösterilerine hayir deme; iyi dokunmalar ve kötü dokunmalar hakkinda çocuklarin bilgilendirilmesini içerir.

f.Farkliliklari kabul etme ; Çocuklarin kendilerine benzemeyenleri uyumla karsilayabilmeleri için farkliligin zenginilik oldugunun vurgulanmasi ve buna dair çalismlari ve örneklemeleri içerir.

g.Çocuklarda giriskenlik; Isteklerini rahatça ifade etmeleri, grup içinde liderlik özelliklerini ortaya koyabilmeleri için drama vb etkinlikleri içerir.

5-  Aile Seminerleri

Aile Seminerlerinde asil amaç aileyi çocuk yetistirme konusunda bilgilendirmektir. Belirlenen konular üzerinden ailelere iki ayda bir olmak üzere seminer programlari hazirlanarak katilmalarini saglanacaktir.

Naisa Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi

İletişim Bilgilerimiz

0216 575 68 35

0545 856 80 16

info@naisapsikoloji.com

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Uzmanlarımızdan yardım almak için formu doldurun size ulaşalım.

Gönder